Nokia Lumia 800

De nieuwste versie van de Lumia is de Nokia Lumia 800 welke nu ook bovenaan in de markt staat van de mobiele telefoons. De Lumia van Nokia is de eerste mobiele telefoon die gebruik maakt van het innovatieve besturingssysteem van Windows. Dit betreft namelijk het Windows Mago. De Lumia is verkrijgbaar in veel Europese landen, waaronder Nederland, Spanje, Duitsland, Engeland, Italië en Frankrijk. De Nokia Lumia 800 is verkrijgbaar in de kleuren roze, blauw en zwart.

De nieuwe Nokia Lumia 800 maakt gebruik van een nieuw soort scherm: het AMOLED-scherm. Het AMOLED-scherm staat er om bekend haarscherp beeld voort te brengen en nooit de kwaliteit van het beeld te verliezen. Ook bij het spelen van grafisch goede spellen is de Lumia 800 op die manier een toestel dat aan alle eisen voldoet. De Lumia heeft een resolutie van 800 bij 480 pixels en het heeft een 1.4 single-core Ghz-processor. Daarnaast heeft de Lumia 800 liefst 512 megabutes aan RAM-geheugen. Ook aan de camera is gedacht bij het ontwikkelen van de Nokia Lumia 800. De mobiele telefoon heeft namelijk een 8 megapixelscamera met een nieuw soort lens, de Carl Zeiss-lens. Hierdoor maakt de Lumia haarscherpe foto’s en video’s waardoor een camera op zichzelf tegenwoordig vaak overbodig wordt.

Naast deze prachtige specificaties kun je met de Nokia Lumia 800 ook heerlijk surfen op het internet. De mobiele telefoon ondersteunt de opmaaktalen HTML5 en CSS3 en men kan met de Lumia goed multitasken; Twitter en Facebook onderhouden, chatten op communicatieplatformen (msn en dergelijke) en het installeren van duizenden apps.

Wanneer je gebruik wilt maken van de nieuwste technische snufjes en daarnaast toch de simpelheid van een Nokia-telefoon wilt behouden is de Luma 800 zeker een mobiele telefoon welke de overweging tot kopen waard is.