Nokia

Als we spreken over variatie op het gebied van het aanbieden van mobiele telefoons komt Nokia meteen in ons op. Dit merk heeft namelijk de grootste variatie op het gebied van mobiele telefoons. Het was een van de eerste met het aanbieden van de mobiele telefoon op de markt. Tot de dag van vandaag gebruiken nog veel mensen de eerste toestellen die door Nokia op de markt werden gezet. Nokia staat vooral bekend om het maken van kwalitatief zeer goede toestellen welke voor iedereen makkelijk te begrijpen zijn. Tegenwoordig doet het goed mee met de huidige markt, door het produceren van smartphones. Met een toestel ben je naast het fijne gebruikscomfort ook verzekerd van de laatste snufjes op het gebied van technologie. Ook de smartphones van Nokia werken met apps, dus ook op het gebied van applicaties is Nokia gelijk met de concurrentie.

Nokia Lumia

De Nokia Lumia is op dit moment een van de bekendste smartphones van deze telefoonaanbieder. Met de Lumia kun je dat wat de meeste andere smartphones ook kunnen, daarnaast zijn de producten van Nokia altijd verpakt in een simpel bestuurbare mobiele telefoon. Er bestaan twee versies van de Lumia: de Lumia 800 en de Lumia 710.

Hoesjes

Doordat Nokia een groot aanbod kent op het gebied van mobiele telefoons zijn er veel verschillende hoesjes voor dit soort telefoons op de markt te vinden. Veel hoesjes passen bij de oude modellen, maar ook voor de nieuwe modellen – zoals de Nokia Lumia 800 en de Nokia Lumia 710 – zijn er veel hoesjes te krijgen. Bij het kopen van een hoesje voor dit type telefoons heb je de keuze om te kiezen voor een hoesje waarbij het scherm nog zichtbaar is of een hoesje waarmee het hele scherm beschermd is tegen beschadigingen. Wanneer je een nieuwe Nokia-telefoon koopt is het aan te raden gebruik te maken van een ‘screenprotector’, iets waardoor het maken van krassen op het beeldscherm te voorkomen is.

Nokia-apps

Wanneer je een toestel hebt kun je gebruikmaken van de Nokia-store. In deze store zijn zowel betaalde als gratis applicaties voor Nokia-telefoontoestellen te vinden. Vrijwel alle apps die in de appstore van Apple en de Android Market (Google Play) staan zijn ook in de appstore van Nokia te vinden. Bij de aanschaf van een toestel ben je op deze manier ook altijd voorzien van de nieuwste apps rechtstreeks uit de eigen appstore van dit bedrijf.